Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone z rozmarynem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 średnie
olej rzepakowy 1 łyzka
rozmaryn 1/2 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone z rozmarynem

Takie ziemniaczki to idealny dodatek do obiadu, gdy robimy mięso w piekarniku (ziemniaczki pieczemy w tym samym czasie). Ziemniaki obieramy i kroimy w dość drobne cząstki (mniej niż ćwiartki). Posypujemy solą, rozmarynem, papryką słodką. Dodajemy łyżkę oleju i wszystko razem mieszamy. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180st. Podczas pieczenia 3x mieszamy ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.02.2014 10:34
bardzo pomysłowe, podoba mi się
Czarnula87 20.02.2014 18:33
pytanie???czy jak pieczesz ziemniaki to pod przykryciem w brytfannie czy bezpośrednio????
babajaga1969 20.02.2014 13:14
apetyczne, pięknie przyrumienione
ada.la 20.02.2014 12:00
wyglądają pysznie
Konczi 20.02.2014 11:52
pyszne :) dawno takich nie jadłam
slonko888 20.02.2014 11:49
uwielbiam :):)
sasanka 20.02.2014 11:30
Bardzo lubię takie kartofelki :) zarówno jako dodatek do mięsa jak i same z sosem czosnkowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak