Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska a`la bigos

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 szt.
kapusta pekińska 1
pomidory krojone z puszki 400 g
cebula 1 szt.
rosół 100 ml
bazylia świeża
tymianek
sól
pieprz
oliwa
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska a`la bigos

Na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę poszatkowaną. Dodajemy pokrojoną białą kiełbasę i smażymy parę minut.
Dodajemy pomidory (bez skórki, pokrojone w kostkę) oraz bazylię i tymianek. Smażymy ponownie parę minut.
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, podlewamy rosołem i mieszamy. Smażymy/dusimy do czasu aż kapusta zmięknie a sos się zredukuje.
Doprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 20.02.2014 10:05
tez tak ostatnio zrobiłam,ma inny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak