Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste gofry

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier puder 1/3 szklanki
mleko 1,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste gofry

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować.
Krok 1 - Puszyste gofry foto
2
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Jakby było za gęste dodać jeszcze mleka.
Krok 2 - Puszyste gofry foto
3
Wylewać ciasto po jednej chochelce na rozgrzaną gofrownicę i piec gofry.
Krok 3 - Puszyste gofry foto
4
Posypać cukrem pudrem lub posmarować ulubionym dżemem. Ja lubię z galaretką porzeczkową. Pycha!
Krok 4 - Puszyste gofry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.03.2014 00:11
Lubię właśnie takie
Niki22 19.02.2014 23:59
smaki dzieciństwa :))
teresa18 19.02.2014 21:33
Pomyslowe:-)
nogawkuchni 19.02.2014 21:17
Pyszne gofry,ciekawa propozycja,na pewno by mi zasmakowała,świetna słodkość.
Renataj 19.02.2014 21:14
Gofrów z galaretką jeszcze nie próbowałam - muszę się skusić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak