Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietanowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy

Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni przez 35 min.

Biszkopt przekroić na 3 części. Nasączyć. Śmietanę kremówkę ubić, dodać cukier puder do smaku. Przełożyć biszkopt bitą śmietaną. Udekorować owocami (np. ananasy/mandarynki/winogrona).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.03.2014 18:44
pieknie wyglada
gibli 24.02.2014 21:28
smaczny torcik
Milka100 19.02.2014 22:21
lekki i smaczny torcik
nogawkuchni 19.02.2014 21:21
Wyśmienity tort,oj zjadłoby się,pracowity,ale rewelacyjny w smaku deser, wygląda przepysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak