Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny karp

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 2 kg
jaja 1 sztuka
sól do smaku
mąka 5 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
olej roślinny do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny karp

Karpia oczyszczamy, a następnie kroimy w dzwonka. Nacieramy go solą i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie zaczynamy panierować. Najpierw obtaczamy ryby w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Gdy wszystkie ryby będą już gotowe na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron aż będą zarumienione.
Podajemy z wybranymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 19.02.2014 19:45
Uwielbiam karpia:) bardzo dobry przepis.
patryska76 19.02.2014 19:44
Pyszny pomysł na karpika ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak