Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 50 dag
czerwone cebule 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny
sól, cukier
śmietana 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietanowym

Śledzie wymoczyć, oczyścić odfiletować, obrać z ości i skóry, podzielić na kawałki i ułozyć na półmisku. Jabłko umyć, obrać zetrzec, skropić sokiem z cytryny, cebule posiekać, smietanę przyprawić solą i cukrem.
Połączyć z cebulą, i jabłkiem. polać śledzie. Posypać natką i ozdobić..


smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 25.09.2010 12:20
super
rosik93 01.09.2010 22:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak