Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pod jajeczną pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuka
szynka konserwowa 5 plaster
papryka żółta 1 sztuka
ogórek świeży 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
majonez 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pod jajeczną pierzynką

Jaja gotujemy na twardo. W tym czasie oczyszczamy, żółtą paprykę kroimy w nieduże cząstki. Dodajemy szynkę konserwowa pokrojoną w sporą kostkę. Cebulę bardzo drobno siekamy. Świeżego ogórka obieramy i przecinamy na pół talarki. Tak przygotowane składniki doprawiamy solą, pieprzem i majonezem i dokładnie mieszamy. W tym czasie przygotowujemy jajka. Gdy już są ugotowane odcedzamy je, osuszamy i obieramy, gdy będą chłodne. Bardzo drobno siekamy i posypujemy nimi wierzch sałatki. Na koniec ozdabiamy natką pietruszki i posypujemy solą i pieprzem po wierzchu. Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 08.03.2014 19:55
Fajna sałateczka :-)
Kuchenka 27.02.2014 13:03
podoba mi się
DorotaZ 19.02.2014 20:52
Smaczna sałatka:)
patryska76 19.02.2014 19:05
Zdecydowanie moje smaki ;-)
Maria 70 19.02.2014 18:53
Łatwa i smaczna.
jowant 19.02.2014 18:51
ładnie wygląda :)
Megg 19.02.2014 18:26
pyszna sałatka
Agata3 19.02.2014 17:41
rewelacyjna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak