Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w piwie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 3/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
sól
pieprz
jajko 1
przyprawa kebab- gyros Prymat
pierś z kurczaka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w piwie

Piersi kurczaka kroję na kawałki obtaczam w przyprawie kebab-gyros i zostawiam w lodówce na całą noc.
Na następny dzień rozrabiamy ciasto: jajko + mąką + piwo + sól/pieprz do smaku. Wrzucamy kawałki kurczaka, obtaczamy w cieście, i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
W cieście tym również smaczne wychodzą pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

frittura88 29.06.2019 23:42
Super, nie wiedziałam, że moje ulubione piwo może mieć tyle zastosowań :D
DorotaZ 19.02.2014 21:01
Chętnie wypróbuję:)
aniagdz 19.02.2014 16:58
trzeba wypróbować:)
Joannasz3190 19.02.2014 16:22
Ciekawe połączenie :)
martyna94 19.02.2014 15:57
Doskonałe urozmaicenie kotletów z piersi kurczaka :) Coś fajnego dla odmiany. Bardzo fajny pomysł :)
idealme 19.02.2014 15:22
bardzo smaczne ;)
Pomocnik 19.02.2014 14:38
ciekawy przepis
Aida 19.02.2014 14:18
krótko się smaży i jest bardzo soczysta :)
Milka100 19.02.2014 14:15
apetyczna i piwna
Aida 19.02.2014 14:07
czuć podczas smażenia :) natomiast w samym cieście hmmm raczej nie bardzo, przeważa smak przypraw, których oczywiście nie musi być
PaniMISIOWA 19.02.2014 13:34
a czy piwo jest wyczuwalne po usmażeniu?
Aida 19.02.2014 13:00
dziękuję :) polecam bo jest naprawdę pyszne!
Marta1986 19.02.2014 12:58
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak