Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sezamie ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 10 dag
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 1 szt
jajko 1 szt
sezam 1/2 opakowania
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa do smażenia
filet z kurczaka podwójny 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sezamie ze szpinakiem

Fileta rozpłatować i roztrzaskać, tak aby krańce były cieńsze, ale żeby nie było dziur. Natrzeć kucharkiem, pieprzem i solą. Wstawić do lodówki.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać szpinak. Przyprawić pieprzem, solą i papryką.
Szpinak nakładać łyżką na mięso i zawijać. Obtaczać w jajku i szpinaku. Smażyć na wolnym ogniu, uważać żeby nie prypalić.
Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak