Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa 2 płaty
olej rzepakowy 3 łyżki
cebula 1 posiekana
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

Odciśniętą kapustę przełóż do miski. Paprykę pokrój w średnią kostkę. Do kapusty dodaj posiekaną cebulkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wlej olej i dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum pół godziny. Podaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.07.2014 13:06
bardzo fajna surówka :)
fotoviderek 20.02.2014 07:59
Taką surówkę lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak