Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń Wielkanocna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
cebula biała 2 sztuki
smalec do formy
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń Wielkanocna

Obrane cebule zetrzeć na tartce i dodać do zmielonego mięsa, dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz bułkę tartą i jajko. Wymieszać składniki dokładnie, włożyć do lodówki na 10 minut. Jajka na twardo obrać i ściąć końce. Częścią mięsa wyłożyć wysmarowaną smalcem blaszkę ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika na 90 minut. Piec w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.02.2014 23:35
poproszę bo uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak