Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marchewką i rzodkiewkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
marchew 2 sztuka
rzodkiew 5 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
ogórki kiszone 5 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
ser feta 1 kostka
olej lniany 4 łyżka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marchewką i rzodkiewkami

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Sałatka z marchewką i rzodkiewkami foto
2
Dodajemy do nich przecięte na pół rzodkiewki, pokrojoną w cienkie pół talarki cebulę i pokrojoną w niedużą kostkę, wcześniej oczyszczoną, czerwoną paprykę.
Krok 2 - Sałatka z marchewką i rzodkiewkami foto
3
Następnie odcedzoną kukurydzę z puszki i posiekane w pół talarki ogórki kiszone. Na koniec dodajemy pokrojony w średnią kostkę ser feta.
Składniki doprawiamy solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i polewamy olejem lnianym.
Krok 3 - Sałatka z marchewką i rzodkiewkami foto
4
Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.
Krok 4 - Sałatka z marchewką i rzodkiewkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 18.02.2014 16:32
Smaczny pomysł ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak