Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka czekoladowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier 1 szklanka
czekolada mleczna 400 g
orzechy włoskie
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka czekoladowe

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Orzechy oraz żurawinę posiekać drobno.
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukru.
Do czekolady dodać bakalie oraz ubite białka i delikatnie wymieszać (do momentu aż masa będzie jednolita).
Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładać porcje masy (w trzeba pozostawić odstępy).
Pieczemy 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 18.02.2014 16:54
Mmm pyszne ciasteczka:)
Mniam 18.02.2014 14:17
Schrupałabym takie z przyjemnością. Mocno czekoladowe to coś dla mnie.
Pyszota 18.02.2014 13:23
super ciasteczka
Joannasz3190 18.02.2014 13:20
Wyglądają smakowicie :)
krystyna330 18.02.2014 12:51
pyszności mniam
idealme 18.02.2014 12:50
zjadłabym z wielką przyjemnością :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak