Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fuczki - placki z kiszoną kapustą Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
jaja 1 szt
mąka pszenna 150 g
mleko 200 ml
masło klarowane
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fuczki - placki z kiszoną kapustą Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe.
2. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj.
3. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku.
4. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarownym mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
5. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

imwh80 12.03.2015 18:02
muszę wypróbować gdyż apetycznie wyglądają:)
Stenka 25.06.2014 20:36
wypróbuję danie
misiaczek-30 02.03.2014 08:00
SMAKOWICIE WYGLĄDA )
Rysia 18.02.2014 20:47
Ciekawe te fuczki.
stef 18.02.2014 18:56
Ciekawe naleśniczki-fuczki.Ciekawi mnie etymologia.
ao_12 18.02.2014 18:12
pyszne placuszki :)
Ania84 18.02.2014 15:27
ciekawa nazwa :)
Kolorowa 18.02.2014 13:30
Ciekawe te fuczki ;)
Ania321 18.02.2014 12:11
coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak