Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 60 dag
ogórki kiszone 2
cebula 1 duża
musztarda ostra 1 łyżka
mąka 2 łyżki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średnią kostkę. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć mięso
Krok 1 - Strogonow foto
2
Gdy odparuje nadmiar wody dodać musztardę i wymieszać. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć.
Krok 2 - Strogonow foto
3
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dodać do mięsa.
Krok 3 - Strogonow foto
4
Ogórki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Całość mocno podsmażyć. Zalać 4 szklankami wody i dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Strogonow foto
5
Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy. Gdy mięso będzie już miękkie zupę zagęścić mąką. Zupę podawać na gorąco.
Krok 5 - Strogonow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.02.2014 19:50
bardzo lubię
w mojej kuchni 17.02.2014 23:30
jeden z ulubionych gulaszy
Megg 17.02.2014 23:07
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak