Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik grzybowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
cebula biała 1 średnia
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
margaryna 1 łyżka
woda
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik grzybowy

Grzyby obieramy i myjemy,zagotowujemy .wodę odlewamy i wkładamy margarynę,cebulę kroimy w pół plasterki i wrzucamy do garnka z grzybami.Dodajemy ziela,liść.Dusimy z 20-30 minut.Dolewamy wodę, zagotowujemy osobno w garnuszku wlewamy śmietanę i mąkę dokładnie mieszamy i wlewamy do grzybów , doprawiamy solą i pieprzem zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.05.2014 20:46
Bardzo dobry.
sylwiusia055 06.04.2014 19:26
smaczny taki sosik
gusia1000 18.02.2014 00:12
Robię go, bo i lubię.
mitek111 17.02.2014 21:45
dobry do mięs
Agata3 17.02.2014 20:52
wyśmienity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak