Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kaszanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba 0,5 kg
krew 2 szkl
okrawki ugotowane 300 g
majeranek 1 łyżeczka
podgardle ugotowane 250 g
jelita wieprzowe cienkie
sól
pieprz
kasza gryczana 1,50 ugotowana w rosole

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kaszanka

Wątrobę włożyć tylko na tak długo, aby się ścięła i utraciła krwisty kolor. Mięso z okrawków, wątrobę, podgardle zmielić w maszynce, dodać do gorącej kaszy, dodać przyprawy, krew i wymieszać. Jelita napełnić nadzieniem i zawiązać. Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i na bardzo wolnym ogniu gotować około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 03.05.2011 14:48
lubię kaszankę, ale nie będę jej sama robić
gusia1000 20.03.2011 18:19
Tak, swojska 100 razy lepsza od kupnej.
rosik93 03.08.2010 13:19
Bardzo lubię kaszankę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak