Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
imbir świeży 5 cm
sos sojowy 8 łyżek
Syrop: 8 łyżek
oliwa 3 łyżki
ryż dodatek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem

Kroki postępowania

1
łososia myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Jeśli ma ości to wyciągamy
Krok 1 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto
2
tyle samo sosu sojowego co syropu klonowego mieszamy w miseczce. Dodajemy pokrojony w paseczki imbir i zalewamy naszego łososia. Minimum 30 minut musi leżeć w naszej zalewie ale im dłużej tyl bardziej przesiąknie łosoś smakami. Najlepiej zostawić łososia na noc w lodówce
Krok 2 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto
3
Smażymy na oliwie z dwóch stron po 2 minuty następnie wlewamy zalewę i smażymy jeszcze 2 minuty podlewając rybkę.
Podajemy z ryżem.
Gwarantuję że lepszego łososia nie jedliście
Krok 3 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 17.02.2014 21:00
świetne połączenia smaków
sylwia_sl 17.02.2014 17:23
Taka orientalna wersja bardzo mi odpowiada. Na pewno wykorzystam ten przepis !
Krzysztof15 17.02.2014 17:10
bardzo lubie łososia
pawel123 17.02.2014 16:37
ale pyszności mniam
mitek111 17.02.2014 16:14
pięknie wygląda
Marta1986 17.02.2014 15:18
pyszne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak