Rosołek

Rosołek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0,5 kg
  • Drób oczyszczony

    1,50 kg
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • makaron nitki

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na wrzącą wodę włożyć oczyszczone i umyte mięso, gotować. W trakcie gotowania dodać warzywa i sól.
Rosół gotujemy na bardzo wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać przyprawy. Gotowy rosół podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

20.03.2011 18:17
Pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat