Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w sosie czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1
olej 2 łyżki
śmietanka kremowa 150 ml
mleko 3,2% 150 ml
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w sosie czosnkowym

Polędwiczkę potnij na mniejsze kawałki i dopraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na oleju na złoty kolor. Następnie zalej śmietanką i mlekiem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i garść roztartej w dłoniach bazylii. Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak