Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wątróbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
wątróbka drobiowa 500 g
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wątróbki

Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem, papierowym. Następnie oprószyć sola, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na 20 min. Obie cebule obrać i pokroić w pióra. Na suchej patelni zarumienić wątróbkę. Dorzucić cebulę, następnie ogórki. Podlać wodą i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:18
Spróbuj jeszcze wątróbki, smażonej bez tłuszczu z octem - jest super - taka sucha
Megg 18.02.2014 01:51
bardzo smaczny gulasz
JOANNA16 17.02.2014 10:08
pycha, lubię wątróbkę)))
Paolcia 16.02.2014 19:13
smacznie to wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak