Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selera korzennego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
bulion warzywny 1 litr
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selera korzennego

Kroki postępowania

1
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę . Cebulę drobno posiekać.

W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone warzywa, smażyć na średnim ogniu ok 10 minut.
Krok 1 - Zupa z selera korzennego foto
2
Następnie zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy listek laurowy i pieprz, gotujemy ok 30 minut.

Wyciągamy liść laurowy, dodajemy mleko i śmietanę – miksujemy na gładki krem.
Krok 2 - Zupa z selera korzennego foto
3
Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można podawać z grzankami czosnkowymi.
Krok 3 - Zupa z selera korzennego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 22.02.2014 10:57
takiej jeszcze nie jadłam brzmi ciekawie
Paolcia 16.02.2014 19:14
aaallllleeeee pychaaa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak