Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona w niskiej temperaturze

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
keczup pikantny 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w niskiej temperaturze

Mięso posolić i popieprzyć. Ząbki czosnku lekko rozgnieść, cebulę pokroić na grube plastry.
Z pozostałych składników przygotować marynatę, natrzeć nią mięso, odstawić na minimum godzinę w chłodne miejsce.
Na dnie brytfanki ułóżyć cebulę z zalewy, na niej położyć mięso, wlać na dno 1/2 szklanki wody.
Mięso piec około 3-4 godzin w 140 *C od czasu do czasu polewając sosem powstałym na dnie naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarek123 02.03.2014 15:20
Ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak