Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2,5 g
śmietana 15 g
mąka 2,5 g
sól
pieprz
makaron ugotowany 100 g
smalec 2,5 g
starte pieczarki 30 g
warzywa 75 g
cebula 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z makaronem

Przygotować wywar z warzyw.
Cebulę podsmażyć z pieczarkami, podlać odrobiną wywaru, udusić.
Ze smalcu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę, połączyć ją z gorącym wywarem, dodać śmietanę, zagotować.
Włożyć uduszone grzyby.
Zupę przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.07.2011 10:20
smaczna zupka
Małgorzata77 10.06.2011 08:03
lubie
gusia1000 18.03.2011 19:25
Po prostu-dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak