Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński babci Ani

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 50 dag
włoszczyzna 1 opakowanie
kapusta biała 1/2 główki
ziemniaki 30 dag
fasola Jaś 1 szklanka
śmietana 12% 100 ml
czosnek 1 ząbek
koper świeży 1/2 pęczek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 liść
ocet 10 % do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński babci Ani

Fasolę zamoczyć na 12h.
Buraki i włoszczyznę obrać. Włoszczyznę (oprócz pora) pokroić na drobne kawałki. Do garnka wrzucić włoszczyznę, fasolę i buraki, zalać zimną wodą tak aby warzywa swobodnie pływały.
Kapustę posiekać na drobne kawałki, dodać do garnka. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, maggi i czosnek. Zagotować pod przykryciem. Kiedy wywar zacznie wrzeć wrzucić kostki rosołowe. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiedy buraki zaczynają być miękkie, wyciągnąć z zupy i pokroić w zapałkę. Wrzucić ziemniaki i pokrojone buraczki. Dodać ocet i cukier. Wsypać skrojony koper. Przyprawić kucharkiem i solą. Wlać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 07.01.2011 10:24
Oj, jak dawno nie jadłam barszczu ukraińskiego :(
wolochski 06.01.2011 20:54
super
ElizaT 04.01.2011 20:22
chętnie wykorzystam, dodaję do ulubionych, będę robiła.
cukiereczek 18.11.2010 09:46
Smaczna zupa
stokrotka 26.10.2010 08:06
uwelbiam barszcz ukraiński!
gusia1000 26.08.2010 13:51
świetna zupa.
Katarzyna/kate1980 06.08.2010 13:28
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak