Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z whisky

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 200 mililitrów
miód pszczeli 2 łyżki
czekolada gorzka 25 dkg
whisky 2 łyżki
masło 3 łyżki
polewa czekoladowa 20 dkg
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z whisky

Orzechy pokroić drobno albo zmielić .
Śmietanę zagotować z miodem około 2 minuty.
Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę, masło i whisky, mieszać aż powstanie gładka masa.
Odstawić na około 4 godziny do stężenia.
Łyżką od lodów nabierać małe porcje, układać na papierze do pieczenia.
Wstawić do lodówki.
Przygotować polewę według przepisu na opakowaniu.
Następnie zanurzyć w polewie i obtoczyć w orzechach.
Odstawić do lodówki na 30 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 04.03.2014 19:31
świetny przepis;)
mysza75 27.02.2014 12:04
ale to musi być dobre
Cranberry 22.02.2014 16:47
Rewelacyjne smaki
katarzynka455 21.02.2014 14:57
podchmielone trufle super
Malinka 19.02.2014 23:07
No super słodkości z mocnym dodatkiem :)
Kejti 19.02.2014 21:29
Lubię słodkości :-)
caralajna 19.02.2014 21:00
wspaniałe trufle
migotka28 18.02.2014 22:07
podobają mi sie te słodziutkie kupeczki
IwonaDD 18.02.2014 16:50
pyszne trufle!
ONY_za_kare 17.02.2014 12:24
apetyczne!
Alex_M 16.02.2014 13:36
przepyszne :)
Pietruszka 16.02.2014 10:57
wyglądają przepysznie
fotoviderek 16.02.2014 09:45
To są trufle, pycha :)
Anna133 16.02.2014 08:28
jeszcze nie jadłam z takim połączeniem zawsze dawałam rum lub amaretto ,super muszę wypróbować
Renata9 15.02.2014 18:55
znakomite te trufle
gosia561 15.02.2014 18:54
ale ekstra
mitek111 15.02.2014 18:16
ciekawa propozycja deseru
teresa18 15.02.2014 18:12
zachęcające pysznosci
DorotaZ 15.02.2014 18:07
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak