Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kwaszone 6 szt
marchweka 2 szt
por (biała część) 1 szt
ziemniaki 5 szt
olej 5 łyżek
masło 1 łyżka
sól do smaku
bulion 1,5 mięsny
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 12-procentowa 150 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa zasmażana

Ogórki, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić w krążki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Bulion zagotować dodać ziemniaki. Ogórki, marchewkę i por smażyć na oleju z kostką drobiową, aż będą miękkie. Na koniec dodać masło. Usmażone warzywa wrzucić do bulionu, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę i przez 3 minuty gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.01.2011 21:07
super
Małgorzata106 06.01.2011 20:38
pycha
Wojtek8 06.01.2011 19:32
ciekawe
ElizaT 04.01.2011 20:16
bardzo lubię jeść zupy ;) zupy są wyśmienite!
Katarzyna/kate1980 06.08.2010 13:28
moja babcia robiła podbną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak