Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 3 g
kiełbasa pokrojona w kostkę 60 g
sól
mąka 3 g
pieprz
cebula 5 g
kapusta biała 100 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty

Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać zieleninę, podsmażoną cebulę i koncentrat pomidorowy.
Make rozprowadzić w niewielkiej ilości chłodnej wody, połączyć z kapustą, lekko wymieszać, zagotować.
Kiełbasę podsmażyć na tłuszczu dodać do kapusty, chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.03.2011 17:33
Lubię taki bigos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak