Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona w przyprawach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyzki
majeranek 1/2 łyżki
tymianek
oliwa 1 łyżka
olej
margaryna
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona w przyprawach

Kroki postępowania

1
Łopatę dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę oraz czosnek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wlewamy oliwę. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Dokładnie je nacieramy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 1 - Łopatka pieczona w przyprawach foto
2
Następnie mięso skrapiamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy kawałek margaryny i związujemy rękaw. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Łopatka pieczona w przyprawach foto
3
Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
Krok 3 - Łopatka pieczona w przyprawach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.03.2014 21:04
wygląda bardzo zachęcająco
kate.500 06.03.2014 18:56
pysznie miesko
Janina 22.02.2014 20:17
Super mięsko;)
caralajna 16.02.2014 20:55
świetnie przyprawiona
ONY_za_kare 16.02.2014 13:41
wspaniałe mięso
IwonaDD 16.02.2014 10:17
pysznie przyrządzone mięsko
halina17 15.02.2014 15:57
Smaczna łopatka.
dodi 15.02.2014 14:47
ślicznie wygląda i tak na pewno smakuje
Alex_M 15.02.2014 14:18
pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak