Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na golonce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
golonka wieprzowa 1 szt
żeberka wieprzowe 0,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cukier kryształ 1 łyżeczka
kapusta biała 2-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na golonce

Kapustę kiszoną przepłukać, pokroić drobniej, włożyć do garnka
dodać marchewkę startą na grubych oczkach, golonkę ,karkówkę lub żeberka wieprzowe.
Zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać Jarzynkę, trochę cukru i gotować do miękkości mięsa.
Oddzielnie ugotować ziemniaki, z dodatkiem małej ilości masełka, będą smaczniejsze i jednocześnie masło sprawi, że ziemniaki nam nie wykipią w czasie gotowania.
Golonkę miękką wyjąć, przyprawić i zapiec na rumiano, ale taka wprost z kapusty też jest bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.03.2014 20:18
Dobra zupa.
Zdzisław 16.02.2014 17:06
dla mnie smaczne bardzo danie
Smaczna_B 15.02.2014 17:53
co góralskie , to b dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak