Zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • makaron łazankowy

    400 gram
  • żółty ser

    20 dag
  • koper świeży

    1 pęczek
  • śmietana słodka

    150 ml
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • pieprz czarny ziarnisty

    4 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Porcję rosołową oczyścić. Do garnka wlać 1,5l wody, dodać warzywa( seler w całości) włożyć porcję rosołową, wsypać ziareneka pieprzu. Zagotować, zebrać powstałą pianę. Wsypać 2 łyżki kucharka. Dodać makaron i gotować według instrukcji na opakowaniu. Ser zetrzeć na grubej tarce. Por pokroić w krążki dodać do zupy. Powoli wsypać starty ser, wymieszać. Doprawić do smaku kucharkiem i solą. Garnek zdjąć z ognia i dodać posiekany koper.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wojtek8

06.01.2011 19:31
fajne

monisia1977

22.09.2010 15:18
fajne

Katarzyna/kate1980

06.08.2010 13:28
musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat