Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por (biała część) 1 szt
makaron łazankowy 400 gram
żółty ser 20 dag
koper świeży 1 pęczek
śmietana słodka 150 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Porcję rosołową oczyścić. Do garnka wlać 1,5l wody, dodać warzywa( seler w całości) włożyć porcję rosołową, wsypać ziareneka pieprzu. Zagotować, zebrać powstałą pianę. Wsypać 2 łyżki kucharka. Dodać makaron i gotować według instrukcji na opakowaniu. Ser zetrzeć na grubej tarce. Por pokroić w krążki dodać do zupy. Powoli wsypać starty ser, wymieszać. Doprawić do smaku kucharkiem i solą. Garnek zdjąć z ognia i dodać posiekany koper.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 06.01.2011 19:31
fajne
monisia1977 22.09.2010 15:18
fajne
Katarzyna/kate1980 06.08.2010 13:28
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak