Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 2 plastry
czosnek 2 ząbki
koperek 2 gałązki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony

Pstrąga umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z pieprzu, Kucharka i papryki zrobić mieszankę i s=dokładnie natrzeć nią rybę. Wstawić do lodówki na ok 1 h. Następnie do środka ryby włożyć gałązkę kopru, plaster cytryny i przekrojony ząbek czosnku. Rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.03.2014 11:30
Pyszny pstrąg,lubię rybki :-)
slonko888 15.02.2014 10:30
uwielbiam smażonego pstraga
adelajda 15.02.2014 09:10
bardzo lubię pstrąga :)
Romanowka 15.02.2014 09:00
moja ulubiona rybka!
Czyki 15.02.2014 08:22
Pyszności taka rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak