Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 40 dag
mleko 3,2% 300 ml
woda gazowana 200 ml
sól do smaku
olej do smażenia
Farsz:
pieczarki 60 dag
cebula biała 2 sztuki
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
rolada ustrzycka 150 g
Panierka:
jajko 1-2 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką

Kroki postępowania

1
Ciasto: Jajka miksuję na pianę,wlewam mleko i wodę gazowaną doprawiam szczypta soli i mieszam mikserem około 4 minut aż składniki się połączą i odstawiam ciasto na 15 minut po czym na rozgrzanej patelni smażę cienkie naleśniki. Farsz: Pieczarki myję osuszam cebulki obieram i siekam w kosteczkę nożem,na patelni rozgrzewam masło wrzucam cebulkę i podduszam,po chwili dodaję starte na tarce jarzynowej grzyby i duszę do odparowania wody doprawiam do smaku solą i pieprzem. Roladę ustrzycką ścieram na tarce jarzynowej.
Krok 1 - Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką foto
2
Na usmażone naleśniki nakładam po porcji farszu pieczarkowego na wierzch obsypuję startym serem ilość wg swojego uznania,zawijam krokiety panieruję w rozkłóconym jajku i bułce tartej obsmażam chwilę z każdej strony na oleju.
Krok 2 - Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką foto
3
Podaję gorące.
Smacznego życzę..:)
Krok 3 - Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 25.02.2014 17:51
fajne smaki
Katarzyna/kate1980 16.02.2014 20:57
fajna nazwa i świetny przepis
w mojej kuchni 15.02.2014 12:09
znakomity przepis
agnieszka131919 14.02.2014 21:14
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak