Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kilogram
ogórek zielony 2 sztuki
śmietana kwaśna 250 ml
koper 1 pęczek
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
ocet 10 % so smaku
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczany

Buraki obrać ze skórki i ugotować. Schłodzić razem z wywarem. Zimne buraki i ogórka zetrzeć na grubej tarce, dodać do wywaru. Cebulę pokroić w drobną kostkę, koper posiekać, dodać do zupy. Wlać kwaśną śmietanę i ocet. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z jajkiem na twardo i ziemniakami ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 06.01.2011 19:31
smaczne
ElizaT 04.01.2011 20:14
pyszne ;)
marenka 27.09.2010 16:09
Fajny przepis
Katarzyna/kate1980 06.08.2010 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak