Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1, kg
pieczarki 70 dag
cebula biała 2 szt
smietana 18% 250 ml
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy na kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego.
Krok 1 - Karkówka foto
2
Podsmażamy na oleju.
Krok 2 - Karkówka foto
3
Pieczarki kroimy i podsmażamy z cebulą doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Gdy będą już miękkie dodajemy śmietanę.
Krok 3 - Karkówka foto
4
Podsmażone mięso przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zalewamy całość pieczarkami. Pieczemy ok. 1,3 godziny w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Karkówka foto
5
Życzę smacznego.
Krok 5 - Karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 21.02.2014 16:35
pyszne mięsko)))
Janina 18.02.2014 08:58
Super mięsko;)
Agnieszka-87-25 17.02.2014 13:24
dobre mięsko
Alex_M 17.02.2014 11:50
dobry obiadek
Zdzisław 14.02.2014 19:48
smaczna potrawa
IwonaDD 14.02.2014 15:16
fajnie zrobiona karkówka
bogusia19 14.02.2014 15:09
pysznie wyglada
Milka100 14.02.2014 14:26
świetna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak