Kapusta faszerowana

Kapusta faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • tłuszcz

    50 g
  • mąka

    50 g
  • smietana 18%

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    150 g
  • kajzerka

    150 czerstwa
  • kapusta

    1.80 obgotowana
  • koncentrat pomidorowy

    100 (30%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić liście od kapusty.
Bułkę namoczyć dodać do mięsa.
Cebulę zrumienić dodać do mięsa.
Dodać jajko, sól i pieprz.
Masę wyrobić.
Na liść nałożyć porcję masy, brzegi liścia założyć do środka i zawinąć w rulon.
Ułożyć porcje ciasno w rondlu, zalać zimną wodą i dusić do miękkości.
Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę rozprowadzić wywarem, dodać koncentrat, śmietanę i wlać do miękkiej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

27.02.2012 14:24
bardzzo lubie

ilka_86

08.09.2011 08:33
wow, ale fajne danie :)

gusia1000

16.03.2011 17:19
Przepis wart głosu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat