Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórki z pomarańczy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 4 szt
cukier kryształ
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Skórki z pomarańczy

Kroki postępowania

1
Pomarańcze sparzamy gorącą wodą.
Krok 1 - Skórki z pomarańczy foto
2
Obieramy ze skórki i drobno kroimy w kostkę.
Krok 2 - Skórki z pomarańczy foto
3
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 2 godz. Cukier dosypujemy na oko tak aby skórki były słodkie. Przekładamy do garnka dolewamy pół szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu 20 min czasami mieszając.
Krok 3 - Skórki z pomarańczy foto
4
Gorące przekładamy do słoika i odwracamy do góry dnem. I tak gotowe skórki mamy do ciastek albo deserów - nie trzeba kupować :)
Krok 4 - Skórki z pomarańczy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 28.02.2014 21:28
muszę takie zrobic
Piotr-21 15.02.2014 14:59
bardzo fajny pomysł
Lidzia 14.02.2014 16:25
Pamiętam je z dzieciństwa i długo szukałam przepisu. W końcu znalazłam. Dziękuję.
nogawkuchni 14.02.2014 14:26
Domowa skórka najlepsza,świetna do wszelakich wypieków i słodkości, też robię,fajny i przydatny przepis.
Milka100 14.02.2014 14:08
leż lubię takie robić, świetne
dodi 14.02.2014 14:02
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak