Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz segedyński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 750 g
mąka 40 g
tłuszcz 150 g
śmietana 250 g
sól
pieprz
kapusta kwaszona 400 grubo pokrojona
koncentrat pomidorowy 100 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz segedyński

Mięso podzielić na porcję, oprószyć mąką i solą, obsmażyć na tłuszczu.
Kapustę zalać wodą i podgotować, dodać mięso i ugotować w kapuście.
Z tłuszczu, maki i przypraw przygotować zasmażkę i podprawić nią kapustę.
Do potrawy dodać śmietanę rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.03.2011 17:17
Smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak