Gulasz segedyński

Gulasz segedyński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    750 g
  • mąka

    40 g
  • tłuszcz

    150 g
  • śmietana

    250 g
  • sól

  • pieprz

  • kapusta kwaszona

    400 grubo pokrojona
  • koncentrat pomidorowy

    100 (30%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcję, oprószyć mąką i solą, obsmażyć na tłuszczu.
Kapustę zalać wodą i podgotować, dodać mięso i ugotować w kapuście.
Z tłuszczu, maki i przypraw przygotować zasmażkę i podprawić nią kapustę.
Do potrawy dodać śmietanę rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.03.2011 17:17
Smaczne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat