Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w chlebie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 1-2 szt
chleb 3-4 kromki
mozzarella małe kulki 1 opak
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w chlebie

Kotlety rozbijamy. Do jajka dodajemy przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Od chleba odkrawamy skórki. Środek chleba kroimy w kosteczkę. Kotlety obtaczamy w jajku, następnie w chlebie ( dokładnie dociskamy ręką, żeby chleb się dobrze “przykleił” do mięsa). Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju.

Usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kotlety kładziemy mozzarelle i zapiekamy ok 10 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak