Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowana pierś kurczaka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pojedyńcza
mąka kukurydziana 1/2 szkl
mleko 3,2% 5-7 łyżek
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
imbir szczypta
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: panierowana pierś kurczaka

Pierś umyłam i pokroiłam w drobne kawałki.
Mąkę wymieszałam z przyprawami i dodałam mleko. Mięso obtoczyłam w cieście i usmażyłam w głębokim tłuszczy na złoto z obydwu stron.
Podałam z frytkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 14.02.2014 07:28
pyszności ten kurczaczek
Zdzisław 13.02.2014 23:37
takie mięsko to lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak