Przepis i sposób przygotowania na: panierowana pierś kurczaka
Mąkę wymieszałam z przyprawami i dodałam mleko. Mięso obtoczyłam w cieście i usmażyłam w głębokim tłuszczy na złoto z obydwu stron.
Podałam z frytkami.
Smacznego :)
pierś z kurczaka | pojedyńcza |
mąka kukurydziana | 1/2 szkl |
mleko 3,2% | 5-7 łyżek |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 0,5 łyżeczki |
imbir | szczypta |
Kurkuma mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: