Kartoflanik mojej Mamy

Kartoflanik mojej Mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg ziemniaków

  • 30 dag wędzonego boczku

  • sól, pieprz mielony

  • mąka

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce, tak jak na placki. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić, dodać do ziemniaków, wbić jaja posolić, popieprzyć. Dobrze wymieszać. dodać tyle maki, żeby ciasto było gęstsze niż na placki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć mase ziemniaczaną i wyrównać wierzch. Piec do zrumienienia ok. 1 godz. w temp. 190*C SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 21:44
Super jedzenie.

Anna133

28.05.2012 19:50
inne niz zwyjkle

wedith1

15.02.2011 12:13
Proste i na pewno smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat