Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanik mojej Mamy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg ziemniaków
30 dag wędzonego boczku
sól, pieprz mielony
mąka
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanik mojej Mamy

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce, tak jak na placki. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić, dodać do ziemniaków, wbić jaja posolić, popieprzyć. Dobrze wymieszać. dodać tyle maki, żeby ciasto było gęstsze niż na placki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć mase ziemniaczaną i wyrównać wierzch. Piec do zrumienienia ok. 1 godz. w temp. 190*C SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:44
Super jedzenie.
Anna133 28.05.2012 19:50
inne niz zwyjkle
wedith1 15.02.2011 12:13
Proste i na pewno smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak