Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
mleko 1 l
cukier waniliowy 3 łyżki
jabłka 4
cukier 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem

Ryż płuczemy pod bieżącą wodą.
Przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem.
Gotujemy do miękkości często mieszając.
Gdy mleko prawie całkiem odparuje, ryż jest gotowy.

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, cynamon i odrobinę wody.
Jabłka dusimy aż zmiękną ale jednocześnie będą jędrne i się nie rozpadną.
Podajemy z ryżem.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 13.02.2014 18:52
pięknie wygląda
jowant 13.02.2014 18:03
jedno z moich ulubionych dań :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak