Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 50 dag
pieczarki 20 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat ok1/2 szkl
koncentrat pomidorowy ok4 łyżki
jajko 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. 1 i 1/2 cebuli obrać i pokroić w piórka. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w małe kawałki.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, zeszklić cebulę i przełożyć do rondla. Dodać przygotowane pieczarki, podlać wodą i chwilę gotować, dodać paprykę i dalej dusić.
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, jajko i bułkę tartą. Doprawić do smaku.Można dodać 1-2 łyżki mleka.
Z masy odrywać małe kawałeczki i formować pulpety, dodać do sosu, dodać też ziele angielskie, doprawić do smaku.

Gotować ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 13.02.2014 21:00
Smaczny obiadek:)
halina17 13.02.2014 17:58
Smacznie wyglądają pulpety.
Marlenka.S 13.02.2014 17:31
bardzo smacznie wyglądają
mitek111 13.02.2014 16:33
pięknie wygląda ten obiad
pajbek 13.02.2014 15:44
Lubię takie jedzonko :-)
Czyki 13.02.2014 15:04
Takie pulpeciki chętnie skosztuję:)
Megg 13.02.2014 14:52
pysznie wyglądają :-)
Pyszota 13.02.2014 14:45
pyszny obiad
Milka100 13.02.2014 14:43
jakie pyszne pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak