Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 średnich
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
jajko 1 średnie
Koperek suszony Prymat 1 łyżka drobno posiekanego
ser żółty 5 łyżki startego na drobnych oczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
łosoś 2 w oleju
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać i powyciągać nóżki które pokroić w kostkę.

Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.

Na oliwie na patelni podsmażyć nóżki razem z cebulką. Jak już się przyrumienią to odstawić na bok do przestygnięcia.
Krok 1 - Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia foto
2
Łososia odcedzić z oleju i przełożyć do miseczki, dodać starty ser, posiekany koperek, bułkę tartą, jajko, cebulkę z nóżkami, doprawić solą i pieprzem. Dobrze razem wymieszać.
Krok 2 - Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia foto
3
Z farszu uformować kulki i powsadzać do główek pieczarek.
Krok 3 - Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia foto
4
Pieczarki ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Krok 4 - Faszerowane pieczarki kotlecikami z łososia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.03.2014 09:33
Fajny pomysł,smak też musi być ciekawy :-)
pierniczkowo 14.02.2014 09:45
super pomysł, wypróbuję :)
gosia56 13.02.2014 18:00
na pewno pyszne
Poison1988 13.02.2014 15:41
Świetnie wyglądają a łososia z pieczarką jeszcze nie łączyłam - chętnie spróbuję :)
Sylwia26 13.02.2014 14:51
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak