Sposób przygotowania
Z jabłek odciąć kapelusze.Miąższ wydrążyć,pokroić, skropić sokiem z cytryny.Połowę masła i oleju rozgrzać,podsmażyć połowę szałwii.zdjąć.Zeszklić posiekaną cebulę, dodać miąższ z jabłek i pozostałą szałwię pokrojoną w paski, poddusić.Wątróbkę umyć, pokrić w cienkie paski, oprószyć, mąką, przesmażyć na reszcie masła i oleju.Oprószyć solą, wlać sok jabłkowy , podgrzewać na dużym ogniu.aż połowę płynu wypraruje.Dodać śmietanę , odparować połowę płynu.Dodać jabłka i cebulę, wymiesszać przyprawić.Jabłka wypełnić farszem przybrać przysmażoną szałwią.Piec 30 min w 180 stopniach.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
iwa643
Mirka-Ludomila
gusia1000
bami