Jabłka zapiekane z wątróbką

Jabłka zapiekane z wątróbką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6 szt
  • wątróbka

    20 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • sok z cytryny

    do smaku
  • szałwia

    2 łyżeczki
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sok jabłkowy

    200 ml
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek odciąć kapelusze.Miąższ wydrążyć,pokroić, skropić sokiem z cytryny.Połowę masła i oleju rozgrzać,podsmażyć połowę szałwii.zdjąć.Zeszklić posiekaną cebulę, dodać miąższ z jabłek i pozostałą szałwię pokrojoną w paski, poddusić.Wątróbkę umyć, pokrić w cienkie paski, oprószyć, mąką, przesmażyć na reszcie masła i oleju.Oprószyć solą, wlać sok jabłkowy , podgrzewać na dużym ogniu.aż połowę płynu wypraruje.Dodać śmietanę , odparować połowę płynu.Dodać jabłka i cebulę, wymiesszać przyprawić.Jabłka wypełnić farszem przybrać przysmażoną szałwią.Piec 30 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

03.01.2012 10:27
Interesujący przepis na wątróbkę :)

gusia1000

02.06.2011 13:24
dobre to jest ?

Mirka-Ludomila

30.03.2011 08:45
fajne

iwa643

03.08.2010 07:27
tez taka robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat