Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z kaszanką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt
kaszanka 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula biała 3 szt
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z kaszanką

Jabłka umyć, osuszyć, odciąć kapelusze.Miąższ ostrożnie wydrążyć usuwając gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę,skropić sokiem z cytryny.Cebulę obrać posiekać.Masło i olej stopić na patelni, wrzucić cebulę i miąższ jabłek,chwilę poddusić.Kaszankę obrać, wymieszać z cebulą i jabłkami, oprószyć majerankiem,przyprawić solą i pieprzem.Jałka wypełnić farszem, przykryć kapeluszami.Bulion wlać do żaroodpornej formy , dodać listki laurowe, włożyć jabłka , piec 30 min w temp,180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.07.2012 15:43
z kaszką jeszcze nie jadłam
gusia1000 01.06.2011 08:35
No, to trzeba to zrobić, by się przekonać, czy mi to by też zasmakowało.
zuzanna6 28.09.2010 08:06
Ciekawy przepis.
Maryś1 21.09.2010 23:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak