Torcik Martusi

Torcik Martusi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    0,5 szklanka
  • wiśnie bez pestek

    1 słoik
  • mleko

    300 ml
  • margaryna

    100 g
  • czekolada starta

    do posypki
  • ajerkoniak

  • Biszkopt

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto biszkoptowe przekroić na 3-4 plastry, nasączając rumem lub innym alkoholem. Międzyczasie przygotować krem do ciasta - do wysokiego naczynia wlać zimne mleko oraz zawartość kremu do tortów i miksować przez 2 minuty. Potem dodawać stopniowo Kasia ciągle dalej miksując do uzyskania gładkiej konsystencji. Tak przygotowany krem nałożyć na każdy krążek biszkoptu wraz z wiśniami. Ostatni krążek biszkoptu posmarować kremem a następnie posypać wiórkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

28.11.2013 00:02
zjadłabym chętnie,pyszny

plocia

19.09.2013 10:09
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.

PaniMISIOWA

09.01.2013 20:44
pysznie wygląda

smakowita

29.10.2012 20:44
pysznie się prezentuje

Goya

26.01.2012 12:06
super

kotlet

28.04.2011 23:43
wygląda rewelacyjnie

IlonaAlbertos

11.03.2011 16:52
Apetycznie się prezentuje. Uwielbiam takie :)

bami

29.01.2011 10:49
Uwielbiam torty, a ten wygląda naprawdę smacznie! :)

Sylwia74

29.11.2010 20:26
mniam mniam

pawel007

09.10.2010 08:45
mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat